Linke vrijdag. Het online marketing nieuwsoverzicht

| 0 comments

Iedere dag komen we wel interessante links of artikelen tegen. Iedere drie weken bundelen we de belangrijkste of opmerkelijkste artikelen op het gebied van Online marketing, Zoekmachine Marketing en E-commerce.

Omzet webwinkels juli stijgt door slechte weer

Webwinkels profiteren van het slechte weer in juli. Naar schatting hebben online retailers 16% meer omzet geboekt ten opzichte van de reguliere verkoop in dezelfde maand vorig jaar. Dit jaar is er naar schatting 12% meer omzet door online producten, terwijl het boeken van online reizen met 19% is gestegen in de maand juli.

Artikel

 

De mannelijke webshopper is de vrouwelijke niet

Extrabux.com, een Amerikaanse site in coupons en cashback, verzamelde de afgelopen jaren een heleboel data over het online winkelgedrag van mannen en vrouwen. Het legde de gegevens naast elkaar om te kijken hoe mannen en vrouwen zich tot elkaar verhouden als online koper.

Artikel

 

Quick view: fysiek winkelgedrag vertaald naar het web

‘Quick view’ of ‘quick shop’ is een vorm van productpresentatie die je steeds vaker tegenkomt op e-commerce websites, met name in de fashion. In dit artikel wordt aan de hand van voorbeelden beschreven waarom deze manier van productpresentatie zo goed werkt.

Artikel

 

De complete geschiedenis van Google algoritmes

Google heeft sinds de begindagen veel veranderingen doorgemaakt. Het zoekalgoritme is regelmatig veranderd. SEOmoz heeft al deze wijzigingen in een overzicht geplaatst.

Artikel

 

Google komt met special interface voor tablets

De groei van mobiel internet en tablets is aan Google niet voorbijgegaan. Ze hebben hier zelfs hun strategie op aangepast. De zogenaamde ‘Mobile first’ strategie heeft als uitgangspunt om de alle diensten geschikt te maken voor mobiele apparaten. Zo heeft Google sinds kort een speciale interface voor tablets gelanceerd. Deze interface maakt gebruik van de schermgrote van een tablet en houdt daarnaast rekening met het ‘touchscreen’.

Artikel

 

Google Places pagina’s aangepast

Bij alle redesign-activiteiten is ook de google places pagina aangepast. Belangrijkste wijziging is dat de nadruk ligt op reviews die in Places zelf zijn gegeven. Voor de wijziging werden ook reviews van andere sites meegenomen in de beoordeling. Zie voor meer informatie en screenshots:

Artikel

 

Top positie in Google is goed voor 18.2% van de Clicks [onderzoek]

Slingshot SEO heeft onderzoek uitgevoerd naar de doorklikpercentages (CTR) vanuit organische zoekresultaten. Op basis van hun schattingen blijkt dat ongeveer 18,2% van de zoekers op het eerste resultaat klikt. Dit wijkt behoorlijk af van eerdere onderzoeken.

Artikel


Yahoo gaat over op de index van Bing
Sinds 3 augustus toont Yahoo de resultaten niet langer uit de eigen index. Ze gaan gebruik maken van de index van Bing. In de Verenigde Staten is dit al langer het geval. Deze overgang geldt voorlopig alleen voor het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië. Wanneer Nederland aan de beurt is is nog onbekend.

Related posts:

Leave a Reply

Required fields are marked *.